Ben jij van plan om op korte termijn te gaan kijken naar een mooi horloge en is jouw oog gevallen op een Rolex Daytona? Stop dan met verder zoeken op het internet en lees eerst dit artikel. We zullen hieronder namelijk een aantal belangrijke elementen uitlichten waar je rekening mee moet houden als jij dit horloge wilt aanschaffen. Het zou immers zonde zijn als je een dure aankoop begaat en vervolgens erachter komt dat je een aantal cruciale aspecten over het hoofd hebt gezien. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog aanvullende vragen hebben, stel ze dan altijd van tevoren. Het aanschaffen van een Rolex is immers een dure exercitie.

Een geschikte band vinden voor de Rolex Daytona

Als je een Rolex Daytona wilt aanschaffen, kun je deze volledig samenstellen zoals je zelf wilt. Hierbij is het mogelijk om een band te kiezen waar jouw persoonlijke voorkeur ligt. Over het algemeen is het advies om het horloge en de band in een samenstelling aan te schaffen, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een leren band te kiezen. Hiermee trek je net wat minder aandacht, waardoor het voor zakelijke doeleinden zeker een goede mogelijkheid is. Benieuwd naar de verschillende banden? Raadpleeg een specialist en bekijk de materialen in het echt.

Een wijzerplaat samenstellen

Als je op zoek gaat naar een Rolex Daytona is het goed om aandacht te besteden aan de wijzerplaat. De wijzerplaat wordt in het algemeen uitgerust met een zwarte en/of witte kleur. Echter, is het mogelijk om deze aan te passen naar jouw persoonlijke voorkeur. Zo zie je bijvoorbeeld vaak dat er wordt gekozen voor een wat exotische kleur zoals groen, blauw, rood of andere leuke kleuren. Ben jij benieuwd welke kleuren er allemaal mogelijk zijn? Als je besluit een horloge bij een gespecialiseerde juwelier aan te schaffen, krijg je alle mogelijkheden te zien. Let op, het is wel van belang dat je aandacht besteedt aan de kleurensamenstelling en daar vertellen we je hieronder meer over.

Kleursamenstelling kiezen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het mogelijk om je wijzerplaat volledig blauw te maken met bijvoorbeeld zwarte cijfers en letters. Wat hierbij van belang is, is dat je dit ook afstelt met de rest van je horloge. In de praktijk zien we bijvoorbeeld vaak dat er voor een gouden horloge wordt gekozen met een blauwe wijzerplaat. Deze kleurencombinatie is wel een uitbundige die veel aandacht trekt. Wil jij minder aandacht? Kies dan voor een leren band met bijvoorbeeld een zwarte wijzerplaat.

Je Rolex Daytona graveren

Tot slot kan het zo zijn dat je een Rolex Daytona aan jouw partner wilt geven omdat je een x aantal jaar getrouwd bent. In dergelijke situaties is het leuk als je een Rolex net wat persoonlijker kunt maken. In dit geval kun je aan de zijkant van je klok een datum en/of naam graveren. Hierdoor kun jij het horloge persoonlijk maken waardoor het een leuker en uniek cadeau wordt.